Οδοντοστοιχία- Ένας Δοκιμασμένος και Γρήγορος Τρόπος.

E&M Dental Lab | Blog |Τα δόντια μαρτυρούν έλλειψη βιταμίνης D
E&M Dental Lab | Blog | Τα δόντια μαρτυρούν έλλειψη βιταμίνης D
Αύγουστος 22, 2016
E&M Dental Lab | Blog | Τα οδοντικά εμφυτεύματα που κρατάνε εφ'όρου ζωής...
E&M Dental Lab | Blog | Τα οδοντικά εμφυτεύματα που κρατάνε εφ’όρου ζωής…
Αύγουστος 24, 2016
Εμφάνιση Όλων

Οδοντοστοιχία- Ένας Δοκιμασμένος και Γρήγορος Τρόπος.

E&M Dental Lab | Blog |Οδοντοστοιχία- Ένας Δοκιμασμένος και Γρήγορος Τρόπος.

E&M Dental Lab | Blog |Οδοντοστοιχία- Ένας Δοκιμασμένος και Γρήγορος Τρόπος.

Οδοντοστοιχια
Μια οδοντοστοιχια είναι ένας δοκιμασμένος και γρήγορος τρόπος για όσους έχουν χάσει τα δόντια τους, έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν και πάλι μια φυσιολογική ζωή.
Αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με τα δικά μας, φυσικά δόντια, μια καλή οδοντοστοιχια μπορεί να προσφέρει μια καλή λειτουργικότητα και ένα όμορφο χαμόγελο.
Κινητή Οδοντοστοιχια – Τύποι και ενδείξεις
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κατασκευάσου μια οδοντοστοιχία. Για να επιλέξουμε τον πιο κατάλληλο τύπο, θα πρέπει να αξιολογήσουμε πόσα δόντια λείπουν, το σημείο που βρίσκονται τα κενά, και σε τι κατάσταση βρίσκονται όσα δόντια έχουν απομείνει, η άλλη γνάθος κ.λ.π.
Όταν λείπουν όλα τα δόντια, τότε θα πρέπει να κατασκευάσουμε μια ολική οδοντοστοιχια.
Αν πάλι έχουν απομείνει μερικά ή ακόμα και περισσότερα δόντια στη γνάθο, τότε θα πρέπει να κατασκευάσουμε μια μερική οδοντοστοιχια.
Ολική Οδοντοστοιχια
Όταν λείπουν όλα τα δόντια ( στη μια ή και στις δύο γνάθους ) μπορούμε με μία ολικη οδοντοστοιχια ( μασελα ) να αποκαταστήσουμε την ικανότητα για μάσηση και ομιλία και να βελτιώσουμε σημαντικά την αισθητική του στόματος και ολόκληρου του προσώπου.
Η άνω οδοντοστοιχια έχει κατά κανόνα καλή συγκράτηση και πολλοί άνθρωποι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την σταθερότητα και λειτουργικότητα που προσφέρει.
οδοντοστοιχια , μασελα , μασελες , masela , maseles , ολικη οδοντοστοιχια, προσθετολογος, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, Alexandros Papasotiriou
Οδοντοστοιχια – Μια άμεση και αισθητική αποκατάσταση.
Η κάτω οδοντοστοιχία μπορεί να παρουσιάζει μια κάποια κινητικότητα στην μάσηση και την ομιλία, καθώς κάθεται πάνω στα ούλα και παρακολουθεί την κίνηση της γλώσσας, των χειλιών κ.λ.π.
Είναι γεγονός ότι μια ολική οδοντοστοιχία είναι η πιο συντηρητική και γρήγορη μέθοδος για να αποκαταστήσουμε την λειτουργία και αισθητική του στόματος μετά την απώλεια όλων των δοντιών.
Μερική Οδοντοστοιχια
Μια μερική οδοντοστοιχια, ενδείκνειται όταν λείπουν μερικά ή περισσότερα δόντια στο στόμα, αλλά υπάρχουν ακόμα δόντια που είναι υγιή και σταθερά.
Η μερική οδοντοστοιχία κάθεται πάνω στα ούλα ( η λεγόμενη βάση της μερικής οδοντοστοιχιας) και με τεχνητά δόντια συμπληρώνει τα κενά. Για καλύτερη σταθερότητα στηρίζεται η μερικη οδοντοστοιχια στα φυσικά δόντια που έχουν απομείνει στο στόμα με μεταλλικούς βραχίονες και γαντζάκια συγκράτησης.
οδοντοστοιχια , μασελα , μασελες , masela , maseles , μερικη οδοντοστοιχια , προσθετολογος, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, Alexandros Papasotiriou
Μερικη οδοντοστοιχια με εμφανή άγκιστρα
Αναλόγως τη θέση και την κλήση των δοντιών, μπορεί αυτά τα μεταλλικά τμήματα να βρίσκονται σε εμφανές σημείο, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσουν αισθητικό πρόβλημα.
Μερικη οδοντοστοιχια & αισθητικη οδοντιατρική
Μια αισθητική αποκατάσταση με μια οδοντοστοιχια δεν είναι ένα μακρινό όνειρο, αλλά μια καθημερινή πραγματικότητα!
Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας έχουμε πλέον σύγχρονες, εξελιγμένες τεχνικές, οι οποίες μας επιτρέπουν να στηρίξουμε μια μερική οδοντοστοιχία χωρίς καθόλου εμφανή άγκιστρα!
οδοντοστοιχια , μασελα, γεφυρα δοντιων, μερικη οδοντοστοιχια, προσθετολογος, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, Alexandros Papasotiriou
Μερικη οδοντοστοιχια & Αισθητκή οδοντιατρική

Με τον τρόπο αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσουμε μια μερικη οδοντοστοιχια από τα υπόλοιπα δόντια, ενώ παράλληλα μπορούμε να πετύχουμε και μια ακόμα καλύτερη συγκράτηση!
Μπορούμε να αποφύγουμε μια οδοντοστοιχια;
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγουμε μια μασελα ή μια μερικη οδοντοστοιχια και τα εμφυτευματα δοντιων είναι ένας από αυτούς.
Ο Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, ως Προσθετολόγος και Εμφυτευματολόγος, έχει ειδικευτεί στην αναγέννηση των ιστών του στόματος και την αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων και μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τρόπο ώστε να αποκτήσετε και πάλι σίγουρα, σταθερά δόντια και ένα λαμπερό χαμόγελο!

Πηγή: http://www.my-smile.gr/prosthetiki-dontion/odontostoixia/